Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen kan Muziekvereniging Excelsior Bergambacht terugkijken op een geslaagd najaarsconcert Radio Excelsior 100% NL. De bezoekers van de avond konden luisteren naar het fanfareorkest, melody percussion band en jeugdsorkest Sound & Fun die alleen maar Nederlandse muziek of werk van Nederlandse componisten speelden. Om het thema 'Radio Excelsior 100% NL' extra kracht bij te zetten, praatte Ilja Bakker van RTV Krimpenerwaard vanuit een speciaal ingerichte radiostudio de avond aan elkaar.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk zaten alle slagwerkers en fanfareleden gelijktijdig op een groot podium, waardoor ze elkaar voortdurend konden afwisselen. Tijdens avond werd stilgestaan bij het overlijden van erelid Wim Prins in 2020, die 70 jaar lid van de vereniging was. Daarnaast werden maar liefst 8 jubilarissen in het zonnetje gezet: Jelle van der Stoel en Christa van den Berg waren 12,5 jaar lid, Marijke Geernaert en Erwin Stout 25 jaar, Ruud Buitenhuis was 40 jaar lid, Ankie van de Werken en Netty Zanen waren 50 jaar lid en Rinus Broere is al 70 jaar muzikant.

De avond begon net nadat de nieuwe coronamaatregelen van kracht waren. De al geldende maatregelen zijn extra verscherpt door het publiek de hele avond zo min mogelijk te laten verplaatsen. Hoewel er duidelijk minder mensen aanwezig waren, konden toch zo'n 300 bezoekers op ruime afstand van elkaar zitten en van de avond genieten.