Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Komende vrijdag en zaterdag start Excelsior het jubileumjaar met een ludiek evenement om 24 uur lang non-stop muziek te maken. Alles wordt uit de kast gehaald om een dag lang te kunnen musiceren.

De locatie is de showroom van Smits auto's, Provincialeweg 7a, voor de gelegenheid de auto's plaatsmaken voor de muzikanten van Excelsior. Het programma is nog aan verandering onderhevig, maar alle onderdelen van Excelsior komen langs. Het etmaal begint met een mars van de drumfanfare vanaf De Waard richting Smits, waarna meerdere optredens volgen van de melody percussion band, het fanfare-orkest, de jeugd en leerlingen van Excelsior, blaaskapel De Waardgangers. Om de uren te vullen, zullen ook muzikanten in kleinere groepen optreden. Zaterdagmiddag staat een gastoptreden van De Zalmvissers gepland. De 24-uursmuziekmarathon wordt zaterdag 11 maart afgesloten met een gezamenlijk optreden van fanfare en mpb rond 19.00 uur 's avonds.

Sponsoractie

De marathon is opgezet als sponsoractie voor het jubileum van Excelsior in 2023. Er zijn een groot aantal extra activiteiten gepland om het 125-jarig bestaan van de muziekvereniging extra luister bij te zetten. De muzikanten laten zich daarom individueel sponsoren voor specifieke optredens.

Iedereen van harte welkom

Nieuwsgierig? Bezoekers zijn van harte welkom om even te komen luisteren en kijken gedurende de 24 uur.

Programma

Zoals al gemeld is het programma nog aan verandering onderhevig. De meest actuele versie is via deze link te bekijken of kijk in het schema hieronder: