Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

In 1950 werd door enkele leden van Excelsior die nog niet genoeg hadden aan alle repetities en optredens boerenkapel De Blèastoeters in het leven geroepen. In traditionele boerentenues met bijpassende klompen werd voornamelijk "Tiroler" muziek gespeeld tijdens uitvoeringen, braderieën en met carnaval. Met veel plezier vermaakten de muzikanten de toehoorders die zo af en toe ook nog een schuine bak voorgeschoteld kregen.

Zo'n vijftien jaar geleden bestond De Blèastoeters voor het merendeel uit jongere leden die naast het traditionele programma wat meer populaire muziek wilden spelen. Daar paste naar hun mening de naam De Blèastoeters niet meer bij en zo werd de boerenkapel omgedoopt tot blaaskapel De Waardgangers. Na een voorzichtige poging om meer populaire muziek in het programma te brengen, is men zo enthousiast geworden dat men het gehele programma heeft gewijzigd. Dat dit geen windeieren heeft gelegd, blijkt wel uit het feit dat De Waardgangers meer en meer gevraagd worden feesten en partijen muzikaal op te sieren.

De boerenkiel en de klompen liggen reeds lange tijd in de kast en hebben plaats moeten maken voor spijkerbroek en shirt. Mede dankzij sponsoring van Fysio-Fitness Bergambacht en De Gouden Roos heeft men een eigen outfit die (buiten)optredens in alle jaargetijden toelaat. Weer of geen weer, één ding staat vast: De Waardgangers staan garant voor gezelligheid!

Meer informatie over onze blaaskapel De Waardgangers kunt u vinden op www.waardgangers.nl