Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

De fanfare van Excelsior bestaat op dit ogenblik uit ruim 40 actieve muzikanten en staat onder leiding van dirigent René Mulders.

Uitvoering 2011De fanfare laat van zich horen op concerten en -samen met de slagwerkgroep- op straat. De muziek op de concerten varieert per gelegenheid: een luchtige, swingend programma in de (zomer-)buitenconcerten, een wat serieuzer programma in het voorjaar en muziek passend op een thema tijdens de najaarsuitvoering.

In Bergambacht...

Bij het marcheren op straat wordt samen met de slagwerkgroep als drumfanfare opgetreden. Vele malen per jaar wordt door de drumfanfare acte de présence gegeven bij evenementen binnen de kern Bergambacht. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan Koninginnedag, de intocht van Sinterklaas en de opening van het straatswroeterskamp georganiseerd door buurtvereniging Uitbreiding Dorp. Ook is het fanfareorkest een vaste pijler van de jaarlijkse volkskerstzangavond.

... en daarbuiten

De fanfare laat zich echter ook buiten de kern Bergambacht zien. Jaarlijks wordt er buiten de gemeentegrens een avondvierdaagse begeleid. Ook verzorgen de leden een optreden op een taptoe als hiervoor de gelegenheid bestaat. Er wordt speciaal voor een dergelijke taptoe een optreden ingestudeerd wat veelal wordt gewaardeerd door de toeschouwers. De fanfare oefent op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in Zalencentrum De Waard.

Van harte welkom!

De bezetting van de fanfare is zeer gevarieerd: van 11 tot 80. Dit betekent dat er voor iedereen wel een plekje te vinden is binnen de groep. Wilt u eens kijken hoe zo'n repetitie verloopt, kom dan gerust op maandagavond een kijkje nemen. Neem voor meer informatie over het lidmaatschap, onze muziekopleiding (voor kinderen of volwassenen) of andere zaken contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij kan u alles vertellen wat u maar wilt weten. Misschien kunnen we u -na jaren twijfelen- overhalen om gezellig uw partijtje met ons mee te blazen.

Graag tot ziens op maandagavond!