Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Maandagavond 12 juli gaven het fanfareorkest en het jeugdorkest Sound & Fun van muziekvereniging Excelsior een openluchtconcert op het H.B. Nederburghplein in Bergambacht. Na 17 maanden zonder optreden konden de muzikanten eindelijk van zich laten horen. Ondanks de kleine opzet van het concert waren er tientallen bezoekers op het concert afgekomen.

Donderdag 22 juli kwam men op de parkeerplaats naast De Waard luisteren naar een open repetitie van de melody percussion band van Excelsior.

Poster uitvoering 2021

We hebben er een jaar op moeten wachten, maar zaterdagavond 13 november organiseert muziekvereniging Excelsior weer haar grote najaarsconcert. Zoals u van ons gewend bent, wordt de sporthal van De Waard weer omgebouwd tot een grote concertzaal waar fanfare, melody percussion band en het opleidingsorkest van Excelsior u dit jaar een programma met muziek van Nederlandse bodem voorschotelen.

100% NL

Onder het thema ‘Radio Excelsior 100% NL’ kunt u luisteren naar werken van Nederlandse zangers, componisten en DJ's: van Soldaat van Oranje tot Ramses Shaffy's We zullen doorgaan, maar ook nummers van Danny Vera en Jan Smit.

Locatie en coronamaatregelen

Locatie: De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht
De avond begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Omdat De Waard een horecagelegenheid is, moeten bezoekers (vooralsnog) een geldig coronatoegangsbewijs (de QR-code, zie ook www.coronacheck.nl) kunnen tonen. Bij binnenkomst zult u gevraagd worden om een geldige QR-code code te kunnen tonen.

Toegangskaarten

De entree bedraagt € 10. Donateurs betalen € 5. Om zeker te zijn dat u kaarten heeft voor deze avond, kunt u deze het best vooraf bestellen/reserveren. Om drukte bij de ingang te voorkomen, willen u vragen zoveel mogelijk de kaarten vooraf te bestellen. Dat kan online (druk op de onderstaande knop) of fysiek, bij Eric Boegheim, Bloemengaarde 24.

Donderdag 8 april was de laatste les van de Muziek is Leukcursus. Deze werd afgesloten met een optreden en een feestelijke uitreiking van de diploma's. In het najaar van 2021 start een volgende cursus.

Binnenkort start muziekvereniging Excelsior met een 1-jarige AMV-cursus! De cursus is een algemene oriëntatie op datgene wat met muziek kan worden gedaan. De leerlingen ontwikkelen een muzikaal gehoor en gevoel voor ritme. Verder kunnen zij ervaren hoe leuk het is om met muziek bezig te zijn.

AMV: Algemene muzikale vorming

De AMV-cursus kan dienen als opstap naar het instrumentaal onderwijs en het spelen in een orkest. Uit ervaring is gebleken, dat leerlingen met een AMV-opleiding sneller resultaat boeken op een instrument. Zij hebben een goede basiskennis van het notenschrift en ervaring in het verwerken van ritmes en bespelen van een slag- of blaasinstrument (blokfluit) met de daarbij aangeleerde motoriek. Ook is de ontwikkeling van het muzikaal gehoor in gang gezet, hetgeen voor het samenspel zeer belangrijk is.

Leeftijd

De ideale leeftijd om met AMV te beginnen is 7 à 8 jaar (groep 4/5 van de basisschool). De leerling kan dan vrij vlot lezen en schrijven.

Na een jaar kunnen de leerlingen eenvoudige liedjes spelen op de blokfluit en hebben ze de mogelijkheid om van muziek een fijne hobby te maken.

Alles op een rij

  • Leeftijd: 7 à 8 jaar (groep 4/5)
  • Tijdstip: Iedere donderdag van 18.15 uur tot 19.15 uur (m.u.v. de schoolvakanties)
  • Start: Donderdag 6 februari 2020
  • Plaats: Zalencentrum de Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht (Muziekzaal)
  • Docent: Desirée Twigt
  • Duur: 1 jaar
  • Kosten: €162,- (inclusief lesmateriaal) te betalen na inschrijving. Aanschaf blokfluit is voor eigen rekening (€10,-).
 

Proberen? Doe de proefles

Donderdag 30 januari is er een gratis proefles vanaf 18.15 uur tot 19.15 uur in de muziekzaal van zalencentrum De Waard.

Op donderdag 6 februari gaat de cursus echt van start. Zit je in groep 4 of 5 van de basisschool of vind je het superleuk om noten te leren lezen en muziek te maken, schrijf je dan voor maandag 3 februari in!

Inschrijven?

Op zaterdag 4 mei luisterde Excelsior de herdenking op van de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en alle gewapende conflicten daarna. Vanaf de Raadhuisstraat begeleidden 3 slagwerkers met gedempte trom een groep genodigden naar het monument aan de Badhuisstraat. Daar speelde de fanfare koraalmuziek bij het monument aan de Badhuisstraat.

Zaterdagavond 9 november organiseert muziekvereniging Excelsior weer haar grote najaarsconcert. Zoals u van ons gewend bent, wordt de sporthal van De Waard weer omgebouwd tot een grote concertzaal waar fanfare, melody percussion band en het opleidingsorkest van Excelsior u dit jaar verrassen met een lach en een traan.

Zangeres Rasha

Onder het thema ‘Emotions’ komen verschillende emoties langs: van angst tot verwondering, van verdriet tot liefde, van Thriller tot My Way, van ABBA tot Kensington en Duncan Laurence. Zangeres Rasha Koole-Mansour zal een aantal nummers van zang voorzien.

Locatie

Locatie: De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht
De avond begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Toegangskaarten

De entree bedraagt € 9,50. Donateurs betalen € 4,50. Om zeker te zijn dat u kaarten heeft voor deze avond, kunt u deze het best vooraf bestellen/reserveren.

Uitvoering 2018

Met een afgeladen sportzaal in De Waard in Bergambacht kan muziekvereniging Excelsior terugkijken op een geslaagd jubileumconcert zaterdag 10 november. Het fanfare-orkest, de melody percussion band en jeugdorkest Sound&Fun namen het publiek mee naar de film. De 500 bezoekers werden getrakteerd op popcorn en vervolgens op alleen maar filmklassiekers, zoals Dances with Wolves, Once Upon a Time in The West en Tarzan.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk zaten alle slagwerkers en fanfareleden gelijktijdig op het extra brede podium, waardoor ze elkaar voortdurend konden afwisselen. Dit jaar schoof ook gospelkoor Elim uit Bergambacht aan, dat samen met de 120-jarige muziekvereniging enkele nummers ten gehore bracht in het filmthema, zoals I Will Follow Him en Jesus Christ Superstar. Het concert was de het hoogtepunt in dit jubileumjaar.

De gemeente Krimpenerwaard heeft in haar Subsidieplan 2019 de subsidie voor Excelsior van ruim €7000 verlaagd naar €0. Dit terwijl de subsidies voor veel andere muziekverenigingen juist behoorlijk omhoog gaan. De gemeenteraad moet op dinsdag 16 oktober de bedragen vaststellen voor o.a. alle cultuursubsidies en daar zal het bestuur gaan inspreken en wellicht laten we op een andere manier van ons horen.

Excelsior heeft gespaard voor uitgaven om in dit jaar een paar grote uitgaven te kunnen doen: nieuwe concertkleding en nieuwe instrumenten. Het lijkt erop alsof de vereniging gestraft wordt voor duurzaam financieel beleid. Excelsior is een van de grootste en oudste muziekverenigingen van de Krimpenerwaard en heeft een groot aantal leerlingen. Volgens het huidige plan moeten we per leerling zo'n 400 euro toeleggen op de muziekopleiding, terwijl er in andere delen van de gemeente muziekeducatie rijkelijk gesubsidieerd wordt.

Daarnaast is de subsidieverlening voor muziekverenigingen in de Krimpenerwaard scheef verdeeld. We hebben zelf een vergelijking van subsidieverlening aan muziekverenigingen en muziekscholen over 2017-2019 gemaakt en daaruit blijken enorme verschillen die ook nog eens tussen de kernen onderling toenemen. Ons gehele betoog is hier te lezen.

Poster - Excelsior goes to the movies

Zaterdagavond 10 november wordt de sporthal van De Waard in Bergambacht weer omgetoverd tot concertzaal. Het fanfare-orkest, melody percussion band en opleidingsorkest Sound&Fun presteren een avondvullend programma dit jaar als thema 'Excelsior goes to the movies'. Van Once Upon a Time in the West tot The Pink Panther, van Police Academy tot The Blues Brothers, het komt allemaal voorbij. Daarnaast is op de jubileumuitvoering gospelkoor Elim te gast. Alle muzikanten zitten/staan weer samen op breed podium en wisselen elkaar voortdurend af.

De avond begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Toegangskaarten

De entree bedraagt € 9,50. Donateurs betalen € 4,50. Om zeker te zijn dat u kaarten heeft voor deze avond, kunt u deze het best vooraf bestellen/reserveren. Vul daarvoor dit formulier in.

Een voorproefje

Helemaal in het filmthema is er ook een korte trailer opgenomen.

Excelsior 120 jaar

Op 15 oktober bestond Muziekvereniging Excelsior exact 120 jaar. Deze mijlpaal werd natuurlijk op feestelijke wijze gevierd!

De jaarlijkse traditie wordt ook dit jaar weer voortgezet: de Melody Percussion Band en de fanfare van Excelsior spelen op een vrijdagavond in juni in de buitenlucht. Dit jaar op verzoek van Winkelhof Bergambacht niet op het plein aan de Pleinstraat, maar bij het H.B. Nederburghplein langs de Hoofdstraat. Op een hopelijk heerlijke zomeravond worden de toehoorders en omwonenden vermaakt met bekende popnummers en swingende big-bandnummers.

Entree gratis, voor stoelen wordt gezorgd en koffie/thee/fris/bier is verkrijgbaar bij een kraam op het plein. U bent op vrijdag 22 juni van harte welkom!

Vanaf 19.30 uur spelen achtereenvolgens Sound&Fun, de Melody Percussion Band en het fanfareorkest.

Excelsior kan terugkijken op een geslaagd Muzikaal bevrijdingsfeest afgelopen zaterdag 5 mei. Bij deze derde editie werd het publiek in De Waard getrakteerd op een spetterend programma van de fanfare en melody percussion band van Excelsior. Dit in samenwerking met de Bergambachtse zangers Rasha Mansour, zanger Milan Boone, violiste Marijke Noomen-de Haas, dansgroep Nadance en shantykoor De Vlister Zangers. De avond werd afgesloten door onze eigen blaaskapel De Waardgangers.nl.

Rasha, Milan, Nadance, Marijk, Vlister Zangers en natuurlijk onze eigen leden, hartelijk dank voor een mooie avond!

Meer foto- en videomateriaal volgt binnenkort...

We'll Meet Again!

In 2018 valt 5 mei weer op een zaterdag en daarom presenteert muziekvereniging Excelsior voor de derde keer -het wordt al bijna traditie- een Muzikaal Bevrijdingsfeest.

Voor dit concert wordt weer een feestelijkeen ongedwongen setting gecreëerd in sporthal van De Waard. Een programma met afwisselend fanfare en melody percussion band wordt afgewisseld en aangevuld met zanger Milan Boone, de Bergambachtse zangers Rasha Mansour, zangeres uit Bergambacht., de dansgroep Nadance, shantykoor De Vlister Zangers. De avond wordt afgesloten door onze eigen blaaskapel De Waardgangers.nl. Muziek van Soldaat van Oranje en Glenn Miller via jazzy Michael Bublé, latin Livin' La Vida Loca tot Vera Lynns We'll Meet Again. Je hoort het allemaal!

Het concert is voor iedereen GRATIS toegankelijk en begint om 20.00 uur.
Locatie: Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht

Kortom een leuke avond met veel verschillende acts!
We vieren 5 mei graag samen met u de vrijheid in Bergambacht!

Dat er samenwerking is tussen de muziekverenigingen in de Krimpenerwaard zal op zaterdagavond 10 februari weer zichtbaar worden: dan geven muziekverenigingen Harmonie Stolwijk en Excelsior Bergambacht een gezamenlijk concert, onder het motto 220 jaar muziek. Beide verenigingen hebben namelijk iets te vieren dit jaar: de 'Harmonie' bestaat 100 jaar en Excelsior 120 jaar!

De avond begint met een optreden van de Melody Percussion Band van ‘Excelsior’. Daarna zal het harmonieorkest van de 'Harmonie' een aantal stukken uitvoeren als voorproefje op hun jubileumconcerten in maart. Na een korte pauze zal het fanfareorkest van ‘Excelsior’ optreden.

Locatie: de toneelzaal van zalencentrum De Waard in Bergambacht.
De avond begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk.

Iedereen is van harte welkom!

Poster - Please,Don't Stop the Music

Zaterdagavond 18 november wordt de sporthal van De Waard in Bergambacht weer omgetoverd tot concertzaal. Het fanfare-orkest, Melody Percussion Band en opleidingsorkest Sound&Fun presteren een avondvullend programma met bekende muziek, van Disney tot The Sound of Music, van big band tot George Baker. De fanfare en MPB zitten/staan samen op breed podium en wisselen elkaar voortdurend af.

De avond begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Toegangskaarten

De entree bedraagt € 8,50. Donateurs betalen € 4,50. Om zeker te zijn dat u kaarten heeft voor deze avond, kunt u deze het best vooraf bestellen/reserveren. Stuur daartoe een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

René Mulders

Na de zomervakantie heeft het fanfareorkest van Excelsior een nieuwe dirigent gekregen. René Mulders heeft aan het Rotterdams Conservatorium euphonium en (bas)trombone gestudeerd. Daarna heeft hij als trombonist en euphoniumblazer een aantal jaren ingevallen bij grote Nederlandse symfonieorkesten en 22 jaar euphonium gespeeld bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij valt daar op freelance basis nog regelmatig in. Verder heeft hij 18 jaar als bastrombonist deel uitgemaakt van het Nederlands Trombone Kwartet.

Als dirigent heeft René gedirigeerd bij Brassband West-Brabant in Breda en bij de Floraband in Rijnsburg.

De jaarlijkse traditie wordt ook dit jaar weer voortgezet: de Melody Percussion Band en de fanfare van Excelsior spelen op de laatste vrijdagavond op het plein aan de Pleinstraat in Bergambacht, het traditionele zomerconcert. Op een hopelijk heerlijke zomeravond worden de toehoorders en omwonenden vermaakt met bekende popnummers en swingende big-bandnummers.

Entree gratis, voor stoelen wordt gezorgd en koffie/thee/fris/bier is verkrijgbaar bij een kraam op de Pleinstraat. U bent op vrijdag 30 juni van harte welkom!

Vanaf 19.30 uur spelen achtereenvolgens eerlingenorkest Sound&Fun, het fanfareorkest en de Melody Percussion Band.

Het zomerconcert is dit jaar het laatste concert van Harry Tazelaar als dirigent van de fanfare.

De buitenspeeldag werd dit jaar ook in Bergambacht georganiseerd. Tussen de spelletjes, springkussens, politieauto's en het ijs door, konden kinderen muziekmaken met een aantal leden van Excelsior. Er werd druk getrommeld en de eerste tonen klonken op de beschikbare instrumenten. Zie ook het fotoalbum

Zin om zelf (leren) muziek te maken? Kom eens meespelen op maandag- of donderdagavond in De Waard. Voor 30 euro per kwartaal ben je al lid en krijg je een instrument in bruikleen!

Op 27 april heeft Excelsior muzikale invulling gegeven aan de Koningsdag in Bergambacht. In de ochtend werd traditiegetrouw de schooljeugd bij de scholen opgehaald om koers te zetten naar het gemeentehuis voor de aubade georganiseerd door oranjevereniging Oranje-Nassau.

Foto's in het fotoalbum.

Poster Trioconcert 22 april 2017

Zaterdag 22 april 2017 speelt de fanfare in het Bastion in Schoonhoven. TAVENU Schoonhoven heeft Excelsior en Oefening Baart Kunst (OBK) uit Driebruggen gevraagd om gezamenlijk een trioconcert te geven.

Locatie: Het Bastion, Wal 5, Schoonhoven
De avond begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Entree bedraagt € 5.

Muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht is voor haar fanfareorkest op zoek naar een dirigent (m/v). Bekijk hier de volledige vacature.

Poster Back to the 80s and 90s

Zaterdagavond 12 november wordt de sporthal van De Waard in Bergambacht weer omgetoverd tot concertzaal. Het fanfare-orkest, Melody Percussion Band en opleidingsorkest Sound&Fun presteren een avondvullend programma met muziek uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. Van Stevie Wonder en Michael Jackson via Sister Act naar Mental Theo en Deep Purple.

Als speciale gast zal de Bergambachtse Idols-winnares Nina den Hartog een aantal nummers met fanfare en MPB ten gehore brengen. Zij zal ook haar laatste single zingen.

De avond begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Toegangskaarten

De entree bedraagt € 8,50. Donateurs betalen € 4,50. Om zeker te zijn dat u kaarten heeft voor deze avond, kunt u deze het best vooraf bestellen/reserveren. Stuur daartoe een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De jaarlijkse traditie kon dit jaar weer worden voortgezet: de Melody Percussion Band en de fanfare van Excelsior speelden op de laatste vrijdagavond op het plein aan de Pleinstraat in Bergambacht, het midzomerconcert. Op deze heerlijke zomeravond werden de toehoorders en omwonenden vermaakt met bekende nummers zoals I'm a believer en It don't mean a thing en kon er worden meegezongen met Ons Dorp en Zo heerlijk rustig.

Bekijk een impressie van het concert in het fotoalbum.

Op 27 april heeft Excelsior muzikale invulling gegeven aan de Koningsdag in Bergambacht. In de ochtend werd traditiegetrouw de schooljeugd bij de scholen opgehaald om koers te zetten naar het gemeentehuis voor de aubade georganiseerd door oranjevereniging Oranje-Nassau.

's Avonds ging de lampionnenoptocht door het slechte wee helaas niet door.

Foto's in het fotoalbum.

De buitenspeeldag werd dit jaar ook in Bergambacht georganiseerd. Tussen de spelletjes, springkussens, politieauto's en het ijs door, konden kinderen muziekmaken met een aantal leden van Excelsior. Er werd druk getrommeld en de eerste tonen klonken op de beschikbare instrumenten. Zie ook het fotoalbum

Zin om zelf (leren) muziek te maken? Kom eens meespelen op maandag- of donderdagavond in De Waard. Voor 28 euro per kwartaal ben je al lid en krijg je een instrument in bruikleen!

De jaarlijkse traditie wordt ook dit jaar weer voortgezet: de Melody Percussion Band en de fanfare van Excelsior speelden op de laatste vrijdagavond op het plein aan de Pleinstraat in Bergambacht, het traditionele zomerconcert. Op een hopeleijk zomeravond worden de toehoorders en omwonenden vermaakt met bekende Hollandse Hits en swingende big-bandnummers.

Entree gratis, voor stoelen wordt gezorgd en koffie/thee/fris/bier is verkrijgbaar bij een kraam op de Pleinstraat.

De MPB speelt van 19.30 tot 20.15 uur, leerlingenorkest Sound&Fun van 20.30 tot 20.40 uur en de fanfare besluit de avond van 20.40 tot 21.25 uur.

De fanfare van Excelsior is zaterdag 13 februari te gast bij Muziekvereniging Concordia uit Haastrecht. Concordia organiseert die zaterdag een play-in. Muzikanten oefenen de hele zaterdag aan een aantal muziekstukken. Na afloop van de repetities speelt Excelsior. Daarna sluit het play-in-orkest de dag af.

Locatie: Grote Haven 40

Aanvang concert: 19.30 uur, zaal open 19.00 uur

Dit jaar gaat Excelsior haar jaarlijkse uitvoering weer groots aanpakken. Voor het afscheid van de gemeente Bergambacht in 2014 werd een extra groot podium neergezet waarop zowel fanfare als Melody Percussion Band konden plaatsnemen. Dat smaakt naar meer en daarom wordt er zaterdag 14 november weer een groot podium neergezet waarop een spetterend, avondvullend programma van fanfare en MPB wordt gebracht. Dit jaar met als thema: Mixed Rhythms.

Donateurs van Excelsior betalen voor toegangskaarten € 4,50. Niet-donateurs € 8,50. Bij donateurs wordt in oktober persoonlijk hun jaarlijkse bijdrage gevraagd aan de deur. Daarbij kunnen ze direct kaarten bestellen. Verder zijn er kaarten verkrijgbaar aan de zaal op 14 november. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur

Met een festival en een uitvoering in het verschiet hebben de fanfare, de slagwerkers en de leerlingen van Excelsior op 3 oktober gezamenlijk geoefend in De Waard. Na een succesvolle dag in 2013 waren ook dit jaar weer alle leden uitgenodigd, van jong tot oud, inclusief alle leerlingen die nog niet bij het fanfare-orkest of de Melody Percussion Band meespelen. Elke groep heeft gestudeerd op twee muziekstukken die aan het eind werden gespeeld met de gehele vereniging.

We kunnen weer terugkijken op een gezellige dag! (fotoalbum)

De jaarlijkse traditie kon dit jaar weer worden voortgezet: de Melody Percussion Band en de fanfare van Excelsior speelden op de laatste vrijdagavond op het plein aan de Pleinstraat in Bergambacht, het midzomerconcert. Op deze heerlijke zomeravond werden de toehoorders en omwonenden vermaakt met bekende nummers zoals I'm a believer en It don't mean a thing en kon er worden meegezongen met Ons Dorp en Zo heerlijk rustig.

Bekijk een impressie van het concert in het fotoalbum.

Op maandag 4 mei luisterde Excelsior de herdenking op van de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en alle gewapende conflicten daarna. Eerst speelde een kleine groep van de fanfare in de Laurentiuskerk bij een speciale herdenkingsdienst voor het einde van de oorlog 70 jaar geleden. Vanaf 19:45 uur tot 20.00 uur en tijdens het defilé speelt de fanfare koraalmuziek bij het monument aan de Badhuisstraat. De stille tocht vanaf het gemeentehuis wordt begeleid door slagwerkers van Excelsior met gedempte trom.

Op 27 april heeft Excelsior muzikale invulling gegeven aan de Koningsdag in Bergambacht. In de ochtend werd traditiegetrouw de schooljeugd bij de scholen opgehaald om koers te zetten naar het gemeentehuis voor de aubade georganiseerd door oranjevereniging Oranje Nassau.

's Avonds vanaf 21.30 uur ging de drumfanfare voor in een lampionnenoptocht vanaf De Waard door het dorp. De optocht eindigde weer bij De Waard, waar deze Koningsdag werd afgesloten met het Wilhelmus.

Foto's in het fotoalbum.

Zaterdag 13 december zal Excelsior samen met Excelsior '64 uit Ammerstol de gemeente muzikaal uitzwaaien na de afscheidsreceptie in de Arendshoeve. Voordat een grote vuurwerkshow wordt gestart, spelen beide muziekverenigingen een paar toepasselijke nummers, waaronder het afscheidslied van de gemeente.

De tekst en muziek zijn gemaakt door Meester Marius en het fanfare-arrangement is gemaakt door Harry Tazelaar.

Zaterdagavond 8 november hield muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht haar jaarlijkse uitvoering. Dit jaar werd er extra groot uitgepakt, als onderdeel van het afscheidsprogramma van de gemeente Bergambacht. Dat afscheid nemen ook op een positieve manier kan, kunnen zo'n 450 toeschouwers in de tot concertzaal verbouwde sporthal De Waard onderschijven.

Rond "Een muzikaal afscheid van de gemeente Bergambacht" werden 5 thema's belicht uit de recente en minder recente geschiedenis van de gemeente, waaronder het spoor, slot 's Heeraartsberg en de brandweer. Alle leden van het fanfare-orkest en melody percussion band van Excelsior zaten de hele avond op één groot podium, waardoor het publiek getrakteerd werd op een zeer afwisselend programma van beide muziekgroepen zowel afzonderlijk en gezamenlijk. Klassiekers als Het dorp en Per Spoor werden afgewisseld met Billy Jean en River Deep, Mountain High.

Toneel

dichtbij-verweg.nl

Andere Bergambachtse verenigingen verzorgden tussen alle muziek door ook optredens. Zo was er een playbackact met de winnaars van het straatwroeterskamp van buurtvereniging Uitbreiding Dorp en werden er markante Bergambachtse personen vertolkt door spelers van toneelvereniging De Plankeniers. Vooral dat laatste zorgde voor soms hilarische taferelen.

Afscheid en felicitaties

beschermheerNaast het afscheid van de gemeente werd stilgestaan bij het overlijden van 2 trouwe leden in 2014. Christa van Meerkerk en Ben van Meijeren waren vorig jaar nog actief op de uitvoering. Gelukkig waren er ook jubilarissen te feliciteren: Robin Staal, Marissa Verweij en Goof van Meerkerk waren allen 12,5 jaar lid. Rinus Verheij was niet aanwezig, maar werd geëerd voor zijn 60-jarige lidmaatschap. Tot slot werd nog een ander jubileum gevierd: beschermheer Jos van Erk werd in het zonnetje gezet, vanwege zijn steun van Excelsior de voorbije 25 jaar.

Alle foto's van deze bijzondere avond zijn gemaakt door Cathalijne Wedel en zijn te vinden in het fotoalbum.

Muziekvereniging Excelsior organiseert zaterdag 8 november haar jaarlijkse uitvoering. Dit jaar staat de avond in het teken van het naderende afscheid van de zelfstandige gemeente Bergambacht. Het thema is dan ook: "Een muzikale terugblik op Bergambacht".

Tijdens deze avond blikken wij terug op evenementen, gebeurtenissen en personen die typerend zijn voor Bergambacht. Excelsior haalt alles uit de kast om een verrassende avond te brengen voor jong en oud. Een tipje van de sluier: het publiek wordt meegenomen naar het spectaculaire slagwerkstuk Rhythm Chairs om vervolgens kennis te maken met het sprookje Rapunzel. Ook zal er een bijdrage worden geleverd door de toneelvereniging "De Plankeniers". Maar we verklappen natuurlijk niet alles!

Het concert vindt plaats in Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht.
De zaal gaat open om 19.00 uur en het concert vangt aan om 19.30 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten € 4,50 voor donateurs en € 7,50 voor niet-donateurs. Tot 8 november!

In mei vervulde de fanfare een bijrol in de korte film over dirigent Harry Tazelaar. Het eindresultaat is gereed en hier te bewonderen:

Na de opening van het Straatwroeterskamp verraste Excelsior maandagavond 25 augustus familie Verburg met een serenade ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum. Arie Verburg is vele jaren actief lid geweest van de vereniging en liet na de serenade horen dat hij nog steeds geluid uit een euphonium kan toveren.

Dank aan dhr. Neeleman voor de foto's in het fotoalbum.

De zomerstop voor Excelsior is weer ten einde. Traditioneel begint het seizoen met de opening van het Straatwroeterskamp van buurtvereniging Uitbreiding Dorp, zo ook dit jaar (fotoalbum).

De buitenspeeldag werd dit jaar ook in Bergambacht georganiseerd. Tussen de spelletjes, springkussens, dierenambulance en het ijs door, konden kinderen muziekmaken met een aantal leden van Excelsior. Er werd druk getrommeld en de eerste tonen klonken op de beschikbare instrumenten. Zie ook het fotoalbum

Zin om zelf (leren) muziek te maken? Kom eens meespelen op maandag- of donderdagavond in De Waard. Voor 25 euro per kwartaal ben je al lid en krijg je een instrument in bruikleen!

Opleidingsorkest Sound&Fun speelt zaterdag 14 juni bij Zomaar Zomeravondmuziek. Samen met dansgroep Challenge, het muziekduo Noa en zangvereniging Zang en Genoegen wordt het publiek getracteerd op een avond vol zomerse klanken.

zaterdag 14 juni
Smits Autobedrijf, Provincialeweg 7a, Bergambacht
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis

Excelsiors drumfanfare trok er woensdag 21 mei op uit om nieuwe donateurs te werven in Bergambacht. Met een bescheiden bezetting zijn er 31 nieuwe donateurs genoteerd.

Nog geen donateur van Excelsior? Voor 6 euro per jaar steunt u onze vereniging en kunt u met korting naar onze concerten. Stuur ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Subcategorieën