Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Zaterdagavond 8 november hield muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht haar jaarlijkse uitvoering. Dit jaar werd er extra groot uitgepakt, als onderdeel van het afscheidsprogramma van de gemeente Bergambacht. Dat afscheid nemen ook op een positieve manier kan, kunnen zo'n 450 toeschouwers in de tot concertzaal verbouwde sporthal De Waard onderschijven.

Rond "Een muzikaal afscheid van de gemeente Bergambacht" werden 5 thema's belicht uit de recente en minder recente geschiedenis van de gemeente, waaronder het spoor, slot 's Heeraartsberg en de brandweer. Alle leden van het fanfare-orkest en melody percussion band van Excelsior zaten de hele avond op één groot podium, waardoor het publiek getrakteerd werd op een zeer afwisselend programma van beide muziekgroepen zowel afzonderlijk en gezamenlijk. Klassiekers als Het dorp en Per Spoor werden afgewisseld met Billy Jean en River Deep, Mountain High.

Toneel

dichtbij-verweg.nl

Andere Bergambachtse verenigingen verzorgden tussen alle muziek door ook optredens. Zo was er een playbackact met de winnaars van het straatwroeterskamp van buurtvereniging Uitbreiding Dorp en werden er markante Bergambachtse personen vertolkt door spelers van toneelvereniging De Plankeniers. Vooral dat laatste zorgde voor soms hilarische taferelen.

Afscheid en felicitaties

beschermheerNaast het afscheid van de gemeente werd stilgestaan bij het overlijden van 2 trouwe leden in 2014. Christa van Meerkerk en Ben van Meijeren waren vorig jaar nog actief op de uitvoering. Gelukkig waren er ook jubilarissen te feliciteren: Robin Staal, Marissa Verweij en Goof van Meerkerk waren allen 12,5 jaar lid. Rinus Verheij was niet aanwezig, maar werd geëerd voor zijn 60-jarige lidmaatschap. Tot slot werd nog een ander jubileum gevierd: beschermheer Jos van Erk werd in het zonnetje gezet, vanwege zijn steun van Excelsior de voorbije 25 jaar.

Alle foto's van deze bijzondere avond zijn gemaakt door Cathalijne Wedel en zijn te vinden in het fotoalbum.