Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Binnenkort start muziekvereniging Excelsior met een 1-jarige AMV-cursus! De cursus is een algemene oriëntatie op datgene wat met muziek kan worden gedaan. De leerlingen ontwikkelen een muzikaal gehoor en gevoel voor ritme. Verder kunnen zij ervaren hoe leuk het is om met muziek bezig te zijn.

AMV: Algemene muzikale vorming

De AMV-cursus kan dienen als opstap naar het instrumentaal onderwijs en het spelen in een orkest. Uit ervaring is gebleken, dat leerlingen met een AMV-opleiding sneller resultaat boeken op een instrument. Zij hebben een goede basiskennis van het notenschrift en ervaring in het verwerken van ritmes en bespelen van een slag- of blaasinstrument (blokfluit) met de daarbij aangeleerde motoriek. Ook is de ontwikkeling van het muzikaal gehoor in gang gezet, hetgeen voor het samenspel zeer belangrijk is.

Leeftijd

De ideale leeftijd om met AMV te beginnen is 7 à 8 jaar (groep 4/5 van de basisschool). De leerling kan dan vrij vlot lezen en schrijven.

Na een jaar kunnen de leerlingen eenvoudige liedjes spelen op de blokfluit en hebben ze de mogelijkheid om van muziek een fijne hobby te maken.

Alles op een rij

  • Leeftijd: 7 à 8 jaar (groep 4/5)
  • Tijdstip: Iedere donderdag van 18.15 uur tot 19.15 uur (m.u.v. de schoolvakanties)
  • Start: Donderdag 6 februari 2020
  • Plaats: Zalencentrum de Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht (Muziekzaal)
  • Docent: Desirée Twigt
  • Duur: 1 jaar
  • Kosten: €162,- (inclusief lesmateriaal) te betalen na inschrijving. Aanschaf blokfluit is voor eigen rekening (€10,-).
 

Proberen? Doe de proefles

Donderdag 30 januari is er een gratis proefles vanaf 18.15 uur tot 19.15 uur in de muziekzaal van zalencentrum De Waard.

Op donderdag 6 februari gaat de cursus echt van start. Zit je in groep 4 of 5 van de basisschool of vind je het superleuk om noten te leren lezen en muziek te maken, schrijf je dan voor maandag 3 februari in!

Inschrijven?