Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

MPB 's GravenmoerMuziekvereniging Crescendo uit ’s Gravenmoer bestaat dit jaar 60 jaar en heeft de Crescendo Dag georganiseerd waar een 7-tal optredens gepland was. Ook de MPB van Excelsior was op die dag aanwezig.

Na een ochtend oud papier ophalen voor veel leden was het snel omkleden om te vertrekken naar ’s Gravenmoer. In ’s Gravenmoer aangekomen konden we nog net genieten van de slagwerkgroep van Crescendo. Het jeugdorkest van de Bommelerwaard hebben we helaas net moeten missen. Na de slagwerkgroep was de beurt aan de Clan Lamont Pipeband, een traditionele doedelzakband. Zij werden weer afgelost door The Rhythm Cleaners die muziek maakten op potten, pannen, deksel en bezems.

Na hun optreden zijn wij onze spullen gaan opbouwen onder het genot van heerlijke bigband muziek van Big Band Dance. En toen was het de beurt aan de MPB van Excelsior. Met bekende klanken als o.a. Wooly Booly, Volare, het Dorp en Black Magic Woman hebben we 3 kwartier de toeschouwers kunnen laten genieten. En dat het genieten was bleek wel uit het feit dat men na drie kwartier nog veel meer wilde horen. Echter, de beurt was aan de brassband van Crescendo. Omdat de organisatie bleef aandringen, hebben we besloten na het eten van wat soep en broodjes, een toegift te doen van drie stukken.

MPB in 's GravenmoerHet was een zware maar fantastische dag die perfect was georganiseerd door Crescendo. Vanaf deze plaats de felicitaties aan de jubilerende vereniging en dank voor de gastvrijheid.

Een krantenartikel over de Dag van de Muziek in 's Gravenmoer is inmiddels toegevoegd.