Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Muzikaal bevrijdingsfeestOp zaterdagavond 5 mei organiseerde Excelsior samen met KNA uit Nieuwpoort een groot feestconcert. Sound&Fun en Windkracht 6, de jeugdorkesten van beide muziekverenigingen trapten de avond af met 6 swingende nummers. Daarna was het de beurt aan het gezamenlijke fanfare orkest van zo'n 70 personen en de slagwerkgroepen van KNA en Excelsior om ruim twee-en-half uur bekende en vrolijke muziek ten gehore te brengen. Er werden nummers gespeeld als The Pirates of the Caribbean, Stevie Wonder en The Final Countdown, Remy Watson en Carla Spiering gaven de muziek een extra dimensie door bij verschillende nummers de zang voor hun rekening te nemen. En slagwerkinstructeurs Martien Slingerland en Jan de Kwant zongen de klassieker Het Dorp.

Voor de gelegenheid was de sportzaal van De Waard omgetoverd in een feestzaal, compleet met lange banken en statafels. Het "inloop"karakter van de avond bleek voor veel mensen reden om langs te komen, aangezien de zaal de hele avond bomvol mensen zat. De sfeer zat er vanaf het begin van de avond al goed in en dat bleef zo tot in de kleine uurtjes, toen Excelsiors blaaskapel De Waardgangers de avond afsloot.

Voor een impressie van de avond kunt het fotoalbum op deze site raadplegen. Inmiddels is ook een videocompilatie van de avond op internet te vinden. De eerste foto's zijn er inmiddels te vinden. Heeft u er nog meer, laat het even weten aan de beheerder.