Muziekvereniging

Excelsior Bergambacht

Muziekvereniging Excelsior mag niet klagen over het aantal nieuwe leden. De laatste jaren is het aantal nieuwe musici flink toegenomen, voor zowel de fanfare als de slagwerkgroep. Het bestuur prijst zich hier enorm gelukkig mee. Dit betekent dat het gezamenlijk muziek maken nog steeds wordt gewaardeerd door een breed publiek. Om voor mensen een plek te creëren binnen de fanfare of de MPB is het bijna noodzakelijk om regelmatig samen te oefenen. Hiervoor heeft Excelsior het leerlingenorkest opgericht, wat gedirigeerd wordt door Harry Tazelaar, de dirigent van de fanfare. Degenen die het bespelen van een blaasinstrument onder de knie willen krijgen, worden onderricht door Leonthine Stuurman. De slagwerkleerlingen krijgen les van René Zanen.

Naast het individueel onderwijs dat de leerlingen krijgen, wordt ook iedere 4 weken gezamenlijk geoefend. Dit bevordert het samenspel wat op zich weer belangrijk is voor het musiceren binnen de fanfare of MPB. Bij het gezamenlijk oefenen worden de junior blazers ondersteunt door enkele leerling slagwerkers. Op deze manier wordt een klein orkest gevormd dat populaire muziek maakt die bij de muzikanten goed in het gehoor ligt.

De slagwerkleerlingen en "koper"leerlingen oefenen respectievelijk op maandag en op donderdag vanaf 16.00 uur in Zalencentrum De Waard. Opleidingsorkest Sound&Fun oefent eens per 3 weken van 18.30 uur tot 19.30 uur in de muziekzaal van De Waard. Indien u geïnteresseerd bent in het wel en wee van het leerlingenorkest, dan kunt u contact opnemen met de secretaris, die u hier vanalles over kan vertellen en u wellicht enthousiasmeren om eens te komen kijken. Want let wel: het is niet alleen de jeugd die deelneemt aan dit orkest. Ook nieuwe muzikanten op gevorderde leeftijd nemen deel aan het leerlingenorkest. Dus als u uw instrument al 20 jaar niet meer heeft aangeraakt en u wilt weer muziek maken zoals de leden van Excelsior, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Graag tot ziens!